Szia, Nagy Dóri vagyok, stylist.

Amióta az eszemet tudom, imádom a ruhákat. Oviban csak pörgős szoknyában és kopogós cipőben akartam járni, általános iskolában több füzetet telerajzoltam ruhatervekkel, középiskolában pedig textil szakra jártam, és divattervezőnek készültem. Végül stylist szakon tanítottak, és stylistok mellett tanultam. Mindig nagyon szerettem olvasni, de a Divat.hu-nál töltött idő alatt rájöttem arra, hogy írni is nagyon szeretek. Persze csak a divatról. Így írtam a divatról, majd tanítottam a divatról, jelenleg pedig tanácsokat adok a divatról, illetve ami még fontosabb, a stílusról. Úgy gondolom, hogy ez a kiegyensúlyozottság része. Ha nem is mentem meg az esőerdőket, de rengeteg embernek segítek, hogy jobban érezzék magukat a bőrükben, és valami pozitívat adok. Mindig volt bennem egy küldetéstudat, hogy szebbé, jobbá tegyem a világot, és remélem, hogy így kicsit megvalósíthatom ezt. Elsősorban személyi stylist vagyok, emellett fotózásokon és forgatásokon dolgozom, illetve előadásokat szoktam tartani. Nekem ez egyfajta szerelem. Ha nem foglalkozom vele, tényleg hiányzik.

Számomra a divat elsősorban művészet. Mert ahogy a művészetben, úgy a divatban is az arányok a fontosak. A megfelelő méret-, szín- és mintaarány eltalálása, amit lehet művészi szinten űzni. Ez maga a stílus.

                                                   

Hi, My name is Dora Nagy, I’m a stylist.

Ever since I can remember I love clothes. In nursery school I wanted to wear only funky skirts and knocking shoes, in primary school I was drawing clothes sketches into a lot of notebooks, in secondary school I attended textile course, and I was planning to be a fashion designer. Finally I was learning on a stylist course, but I was learning the most from stylists. I always liked reading very much, and when I was a journalist at Fashion.hu, I realized that I like writing very much too. But just about fashion. So I was writing about fashion, than teaching about fashion, and now I am making fashion advices, or more importantly style advices. I think this is a part of harmony. Maybe I can’t save the rainforests, but I can help a lot of people, and give something positive. I always had a sense of mission to make the world prettier, better, and I hope I can achieve it a little bit in this form. Primarily I’m a personal stylist, besides I work on photo and video shootings and make presentations. It’s like a love for me. If I don’t do it, I really miss it.

Fashion is kind of art for me. Because in fashion the ratios are just as important as in art. The appropriate measure, colour and pattern ratios, that somebody can pursue on artistic level. This is style.