2018 AW DIVATBIBLIA

1929 Views 0 Comment

  Kezdjük a klisékkel! Az őszi-téli szezonban sosem maradhat el a bőr és a szőrme kombinációja. Ha biztosra akarsz menni, válassz egy klasszikus darabot, ha bizonytalanra, vagyis megosztóbbra, de izgalmasabbra, akkor egy ilyen vagy ehhez hasonló különlegességet!

  Másik nagy kedvencünk a hideg időszakban a rétegezés. Illetve stílusos emberként nem csak ilyenkor, hanem mindig imádjuk, de ezekben a hónapokban tudjuk kiélni leginkább a fantáziánkat. Alul-felül, hosszabb-rövidebb, vékonyabb-vastagabb? Nem számít, a lényeg a kreativitás!

  Kötött pulcsik, méghozzá a legmenőbb darabok. Idén ősszel és télen jöhetnek a minél látványosabb, színesebb, feliratosabb változatok. A legjobb, ha úgy lóg rajtad, mintha kinőtted volna, de maradhatnak a kicsit szolidabb szabásúak is. Szűk nadrággal vagy bővülő szoknyával párosítsd!

  És íme, a szezon egyik legérdekesebb trendje, a kendők – de nem a szokásos módon hordva. A kiegészítő, amely évtizedek óta részét képezi az AW szakasznak, most meglepően új formában jelenik meg. Ahelyett, hogy csupán a nyakad köré tekernéd, most tedd ezt vele tetőtől-talpig!

  Most pedig következzenek a régóta beszivárgó divatok. A 70-es évek stílusa sajnos / nem sajnos már jó ideje hódítja a kifutókat. De vajon minket is? Én bevallom őszintén, nem rajongok ezért a korszakért, de legújabb megjelenésével, a barna színű darabokkal talán meg tudok barátkozni.

  A 70-es évek nyomában szorosan ott vannak a 80-as évek – minden értelemben, legyen szó történelemről vagy divatról. Na, ez már igen! Vibráló színek, hatalmas vállak és mini minden mennyiségben. Már csak egy jó kis Madonna koncertre kéne elmenni.

  És ha már a vibráló színeket emlegettük… Ez a trend olyan erős lesz idén ősszel és télen (!), hogy megér egy külön misét, pontosabban bekezdést. Érezd magad igazi Barbie girl-nek! Ezekben a szerelésekben így is, úgy is annak fogod.

  Másik 80-as évekbeli elmaradhatatlan kult darab a mini. Akár szoknya, akár ruha, anyukáink nem hordtak mást ebben az időszakban, csak ilyeneket. Tehát a mom jeans után most belebújhatsz a ,,mom skirt”-be és a ,,mom dress”-be, aztán irány a NECC Party vagy a Wannabe buli!

  De nem csak a korábbi évtizedekbe térünk vissza, hanem az iskolába is. A Spinédzserekből jól ismert, komplett kockás egyenruha ismét virágkorát éli. Leggyakoribb előfordulási módja a klasszikus, skót kockás, de valójában a szivárvány minden színében fog pompázni.

  Divatosak lesznek még az állatminták is. Ez azért meglepő, mert leggyakrabban nyáron szoktunk velük találkozni, a szafari hangulat megidézéseképpen. Total look jellegű hordásukkal azért óvatosak legyünk, mint az állatkertben a vadmacskák ketrecénél!

  Jártál mostanában az Inditex csoport üzleteiben? Akkor tökéletesen tisztában vagy vele, hogy mi a trendi. A sportos kényelem új szintre emelkedett a bordázott felsők, melegítőnadrágok és sneakerek által. Annyira szeretjük őket, hogy a hideg időben sem akarunk megszabadulni tőlük.

  Régebb óta jön, jön, jön a ráncolt szárú csizma, azaz a slouchy boot trendje is. Egészen pontosan tavaly tél óta. Már akkor feltűnt egy-egy deformált lábbeli, most azonban teljes uralomra tör. Vigyázat, a szakadt hatás elkerülése érdekében, ne oversize darabokkal kombináld!

  A Dior saddle bag-be nagyjából nyár közepén szerettünk bele. Carrie Bradshaw kedvenc táskája újra figyelmet követel magának, néhány más vintage társával, például Fendi vagy Chanel darabokkal egyetemben. A jó hír, hogy egy fokkal megfizethetőbbek, mint a vadiúj változatok.

  És most következzen egy igazi színfolt – szó szerint – a pasztellkék, amely nyári szereplőként szintén meglepetést okoz téli feltűnésével. Mindegy, azért tapsolunk neki, mert örülünk, hogy nem kell a szürke időben nekünk is beszürkülnünk.

  Egyik kedvenc trendem idén ősszel a ,,minden, ami csillog” címet viseli. Szarkáknak és hollywoodi glamour rajongóknak kötelező. Nem számít, hogy nappal van, vagy éjszaka, különleges alkalom, vagy átlagos hétköznap, a kristályok megcsillannak a hajdíszeden, a ruhádon és a cipődön is.

  Másik ínyencség az it-girl-ök imádott öve által már régóta felénk kacsingató western divat. Rojtok + bőr + csizma, és már kész is a gőzmozdony-szagú megjelenés! Ha eddig csak álmodoztál róla, most itt a lehetőség, hogy te legyél John Wayne női verziója.

  Jöhetnek a megosztók? Apukámat és minden férfi vendégemet ezer éve próbálom leszoktatni a zsebes nadrágok hordásáról, és most mégis az arcomba nevet. Idén ősszel felvehetsz bármit, ami munkásruhára emlékeztet. Na jó, egy szűk szárú, khaki, cargo nadrág talán még nálam is belefér…

  Vékony jégen jár, aki a bevándorlás témáját feszegeti. Én most mégis megteszem, hiszen ez, pláne a női fejfedőik egyre erősebben rányomják bélyegüket az aktuális irányzatra. Nagyon kis mértékben érdekes lehet, de ugye senki nem szeretne beburkálózni az újraéledt feminizmus korában?

  Végül egy kis vicceskedés, avagy a ,,hogyan tűnj komplett idiótának?” nevű válogatás. A divat bizony nem csak szép meg jó dolgokat tartogat a számunkra, hanem olykor csúnya, sőt kifejezetten röhejes darabokat, tehát vigyázz, hogy kit és mit követsz!